טיפולים ביולוגיים לפסוריאזיס כרוני והשוואת היתרונות שלהם

פסוריאזיס היא מחלת עור דלקתית כרונית המאופיינת בהופעת נגעים אדומים, מגרדים ומכוסים בקשקשים. המחלה יכולה להופיע בכל גיל, אך היא שכיחה יותר בגילאי 20-40. פסוריאזיס אינה מדבקת, אך היא יכולה להשפיע לרעה על איכות החיים של המטופלים.

ד"ר אביגדור סרברניק מציין כי ישנם סוגים רבים של טיפולים לפסוריאזיס, כולל תרופות מקומיות, תרופות עור וטיפולים ביולוגיים. טיפולים ביולוגיים הם טיפולים חדשניים המכוונים למערכת החיסון ומפחיתים את הדלקת בעור.

במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology, השוו חוקרים בדרום קוריאה את היעילות של שני סוגים של טיפולים ביולוגיים לפסוריאזיס כרוני: מעכבי אינטרלוקין 23 (IL-23) ומעכבי אינטרלוקין 17 (IL-17).

המחקר כלל 200 חולים עם פסוריאזיס כרוני בינוני עד חמור. המטופלים חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה טיפול במעכב IL-23 (Cosentyx, Taltz, Stelara) וקבוצה שנייה קיבלה טיפול במעכב IL-17 (Tremfya, Skyrizi).

המחקר מצא כי שתי הקבוצות של תרופות הביולוגיות היו יעילות באותה מידה בהפחתת התסמינים של פסוריאזיס. עם זאת, קבוצת הטיפול במעכבי IL-17 הצליחה להשיג ניקיון מלא מנגעים בעור (PASI 100) בשיעור גבוה יותר מקבוצת הטיפול במעכבי IL-23.

בנוסף, קבוצת הטיפול במעכבי IL-17 דיווחה על שיפור באיכות החיים בשיעור גבוה יותר מקבוצת הטיפול במעכבי IL-23.

המחקר מראה כי טיפולים ביולוגיים הם יעילים מאוד בהפחתת התסמינים של פסוריאזיס כרוני. טיפול במעכבי IL-17 עשוי להיות יעיל יותר מטיפול במעכבי IL-23, ועשוי להוביל לשיפור באיכות החיים של המטופלים.

סיכום

טיפולים ביולוגיים הם טיפולים חדשניים ומועילים מאוד לפסוריאזיס כרוני. טיפול במעכבי IL-17 עשוי להיות יעיל יותר מטיפול במעכבי IL-23, ועשוי להוביל לשיפור באיכות החיים של המטופלים.

ד"ר אביגדור סרברניק מדגיש כי אם אתה סובל מפסוריאזיס כרוני, עליך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי האפשרות של טיפול ביולוגי.

טיפולים ביולוגיים לפסוריאזיס כרוני והשוואת היתרונות שלהם