מזון מעובד, המוגדר כתוצרים של מזון שעבר עיבוד תעשייתי, תופס מקום הולך וגדל בתזונה העולמית. צריכתו הגוברת מעוררת חשש הולך וגובר בנוגע להשפעתו על בריאות הציבור.
עלייה בצריכת מזון מעובד:
מחקרים מראים כי צריכת מזון מעובד גבוהה במיוחד במדינות עם הכנסה גבוהה, שם היא יכולה להגיע עד 50%. במדינות מתפתחות, צריכתו עולה בקצב מדאיג, כתוצאה מזמינות הולכת וגוברת של מוצרים אלו.
השפעות בריאותיות שליליות:
ד"ר אביגדור סרברניק מציג מחקר חדש, שפורסם בירחון הבריטי לרפואה, ובחן את הקשר בין צריכת מזון מעובד לבין תופעות לוואי בריאותיות בקרב 9.8 מיליון מטופלים. הממצאים מדאיגים:
- 72% מהנבדקים שצרכו מזון מעובד באופן קבוע סבלו מתופעות לוואי בריאותיות הקשורות לכך.
- הקשר החזק ביותר נמצא בין צריכת מזון מעובד לבין מחלות לב וכלי דם, סוכרת מסוג 2, הפרעות נפשיות ותמותה.
- תופעות לוואי נוספות שנקשרו לצריכת מזון מעובד הן: השמנת יתר, בעיות שינה, חרחורים, ודכאון.
"המחקר מדגיש את הצורך הדחוף בהפחתת צריכת מזון מעובד לטובת מזון טרי ומזין יותר. יש לפתח אסטרטגיות לאומיות להגברת המודעות לנזקים הבריאותיים של מזון מעובד ולעודד צריכה בריאה יותר" ד"ר אביגדור סרברניק.
לסיכום:
הקשר בין צריכת מזון מעובד לבין בריאות הציבור ברור. יש לפעול באופן נחוש ורב-מערכתי על מנת להפחית את צריכת המזון המזיק הזה ולשפר את בריאות הציבור.