הקרחה צלקתית ראשונית, היא הפרעה נדירה, צלקתית של הקרחה. בשל שכיחותה הנמוכה, אין מידע על בעיות אנדוקריניות והפרעות מטבוליות אצל חולים עם התופעה. לכן במחקר שפורסם לאחרונה בירחון לדרמטולוגיה דנו המחברים בקשר בין מחלת השיער הנדירה והפרעות אנדוקריניות ומטבוליות. המחקר, שמקורו בדרום קוריאה, הכיל אוכלוסייה עם התקרחות צלקתית והתקרחות שאינה צלקתית וכן אוכלוסייה בריאה ללא היסטוריה של הקרחה. נבדקה אוכלוסייה של 3,021,483 מטופלים, תוך התבססות על רישומי מערכת הבריאות הלאומית הקוראנית, בין ינואר 2011 ושנת 2020.
המחברים בדקו את היחס בין הפרעות אנדוקריניות ומטבוליות תוך השוואת גיל החולים ומינם אצל חולי המחלה והשוואתם לסובלים מהקרחה מסיבות אחרות וכן אוכלוסייה ללא הקרחה כלל. גיל החולים הממוצע היה 38.7 שנים, כאשר מכלל האוכלוסייה היו 11,956 חולים, 601,852 מטופלים עם הקרחה לא צלקתית ו-2,407,675 אוכלוסייה בריאה, שאינה מקריחה. החולים במחלה הצלקתית, סבלו מעליה בסיכון להפרעות ברמות השומנים בדם, בסוכרת וביתר לחץ דם, בהשוואה לחולים עם הקרחה לא צלקתית. ממצאים דומים נמצאו גם בהשוואת האוכלוסייה החולה לבין אוכלוסייה בריאה.
המחברים מסכמים את מחקרם ומציינים כי חולים הסובלים מהקרחה צלקתית, נוטים יותר לפתח בעיות אנדוקריניות ומטבוליות מאשר חולים הסובלים מהקרחה שאינה צלקתית. המחברים ממליצים על מחקר נוסף, על מנת לשפר את הידע על סוג נדיר זה של הקרחה.