במאמר שהופיע בירחון של האקדמיה האירופאית לדרמטולוגיה ולמחלות מין מאוגוסט 2023, ביצעו חוקרים מטאיוואן מחקר רטרוספקטיבי ובדקו את הסיכונים לזיהומים קשים הגורמים לאשפוז ולתמותה, בחולים הסובלים מספחת באסיה.
החוקרים השתמשו במאגרי המידע של הרשות רפואה הלאומית של טאיוואן בין השנים 2000 ל-2017. חולים מעל גיל 18 הסובלים מספחת, זוהו לפא ההגדרות הרלוואנטיות הבינלאומיות לספחת, והושוו ל-6 קבוצות אוכלוסייה ללא ספחת, באותם גילים ובאותו מגדר. חולי ספחת שהשתתפו במחקר, היו כאלו שסבלו מספחת בינונית עד קשה, שנחשפו לפחות פעם אחת לטיפול סיסטמי, פוטתרפיה ו/או לטיפולים ביולוגיים. הדיווחים על זיהומים קשים ועל מוות על רקע מחלה זיהומית קשה, נאספו גם הם מאותם מאגרים.
כ-185,434 חולי ספחת ו-1,112,581 מטופלים בריאים השתתפו במחקר. רמה גבוהה של זיהומים נמצאו בחולי ספחת, בהשוואה לנבדקים שלא סבלו מספחת, כאשר הסיכון היה בולט יותר אצל חולי ספחת בחומרה בינונית עד קשה. באופן מובהק הייתה עליה בסיכון לזיהומים בדרכי הנשימה, בעור וברקמות הרכות, אלח דם, זיהומים בדרכי השתן, דלקת כבד מסוג B, ודלקת כבד מסוג C . חשוב לציין כי חולי ספחת הדגימו גם שכיחות גדולה יותר של תמותה מזיהומים בהשוואה לקבוצת הביקורת.
לסיכום, המחברים מצאו כי חולי ספחת נמצאים בסיכון גבוהה יותר לזיהומו קשים ולזיהומים הגורמים למוות, כאשר בחולים הסובלים מספחת בינונית עד קשה, הסיכון לתמותה עולה. הרופאים המטפלים חייבים להיות מודעים לעליה בסיכונים בחולי ספחת, תוך התאמה של טיפול במחלה לפי מצב המחלה.