ספחת היא מחלה דלקתית עם מרכיב אימונולוגי, הפוגעת ב2-4% מהאוכלוסייה בעולם המערבי והיא נחשבת למחלה כרונית. עבודות רבות עוסקות בקשר בין המחלה והפרעות נוספות כמו ספחת עם דלקת מפרקים, סכרת, מחלות הלב וכלי הדם, השמנת יתר, מחלת כבד לא על רקע אלכוהולי ומחלה דלקתית של מערכת העיכול. המחלה פוגעת באיכות החיים של המטופל ופוגעת בחדוות חייו. מכאן שלמחלה השפעה קשה על מצבו הגופני, האמוציונלי והנפשי-חברתי של החולה. התקדמות והחמרת המחלה, קשורה במרכיבים מרובים. ההשפעה של סולם גורמי סיכון חברתיים על התפתחות ספחת אינה ברורה. יתר על כן הפוטנציאל החברתי יחד עם סגנון חיים ופגיעות גנטית על היחס לבין הסיכון בלחלות במחלה, דורש חקירה. בעבודה שפורסמה בירחון בריאות הציבור מדצמבר 2023, דווחו המחברים על מחקר פרוספקטיבי, שהשתמש במאגר החולים של בנק האינפורמציה הבריטי (UK BIOBANK).
במחקר השתתפו 331,631 משתתפים. המחברים בדקו את מצבם הסוציו-כלכלי, פקטורים פסיכוסוציאליים וכן גורמים סביבתיים, הקשורים להתפתחות ספחת. בהשוואה לאנשים עם בעיות סוציאליות וחברתיות בדרגה קלה עד בינונית, נמצא כי הסיכוי שלהם היה גבוה פי 1.20-1.53 לחלות בספחת. כן הראה המחקר כי יש קשר בין סיכונים גנטיים ואותם סיכונים חברתיים. כן נמצא כי אנשים עם סיכון גבוה להתפתחות ספחת הדגימו גם ערכים גבוהים פי 2.6 להתפתחות הספחת, בהשוואה לאנשים עם סגנון חיים וההתנהגות סוציאלית מקובלים.
המחברים מסכמים כי הפרעות התנהגותיות, בעיות באיכות החיים קשורים בסיכון גבוה יותר לפתח ספחת. סיכון זה גדל כאשר יש גם גורמים גנטיים לפתח את המחלה. העבודה גם מבהירה כי ביות סוציאליות וסגנון חיים לא בריא, יכולים יחד וכל אחד לחוד לתרום לסיכון נוסף להתפתחות ספחת.