הקשר בין עישון לבין ההקרחה הנורמלית של הגבר

עישון, תופעה בה המעשן צורך כמויות של ניקוטין שמקורו בטבק, באופן רצוני, הוא גורם סיכון של התפתחות והחמרה של ההתקרחות הנורמלית של הגבר. למרות שממצא זה, מקובל בקהילה הדרמטולוגית, לא פורסמה כל עבודה העוסקת באוכלוסיות גדולות על האפקט של העישון החליטו וההתקרחות. המחברים, שפרסמו את עבודתם בירחון לדרמטולוגיה קוסמטית בינואר 2024,  החליטו לבצע מחקר מבוסס על נתונים ממאגרי המידע הרפואי ה-PUBMED וה-SCOPUS, העוסקים בקשר בין עישון והקרחה.

המחברים מצאו שמונה עבודות שמבוסס על מטהאנליזה בנושא. המחברים מצאו, לאחר עיון במאמרים שפורסמו, שאנשים שעישנו בעבר או מעשנים כיום, נוטים בצורה משמעותית יותר להקרחה, מאשר כאלה שמעולם לא עישנו. התוצאות הדגימו שההקרחה בולטת יותר אצל גברים שמעשנים מעל ל-10 סיגריות ביום, בהשוואה לאוכלוסיית מעשנים ,המעשנת פחות מ-10 סיגריות ליום. כאשר בחנו את התפתחות ההקרחה, נמצא שהתקדמות ההקרחה היא גבוהה בצורה משמעותית אצל מעשנים בהשוואה לאוכלוסיית גברים שמעולם לא עישנו. גברים שעשנו בעבר, נוטים להקרחה פי 1.8 יותר לכאלה שמעולם לא עישנו. המחברים לא מצאו קשר בין עוצמת העישון והתפתחות ההקרחה.

המחברים מסכמים, את עבודתם הראשונה, המתבססת על נתונים ממאגרי מידע, כי הקשר בין הקרחה הנורמלית של הגבר ועוצמת העישון, יכולה לכוון אותנו למחקר נוסף בנושא, ולבסס מידע קליני וכן קווי יסוד למחקך זה. כן חשוב לחנך את הגברים הנוטים להקרחה הנורמלית של הגבר על ההשפעה השלילית של העישון, ועל ההשפעה הפסיכולוגית על מעשנים. יתר על כן, יש רק מעט מאוד טיפולים שאינם כירורגיים לטפל בהקרחה, ולתרופות אלו יתכנו תופעות לוואי, שיפגעו ברצון להמשיך באותו טיפול תרופתי כנגד ההקרחה.

אביגדור סרברניק הקשר בין עישון לבין ההקרחה הנורמלית של הגבר