עישון ידוע כגורם סיכון להתפרצות ספחת. הפסקת עישון אצל חולי ספחת מעולם לא נבדקה. במאמר שפורסם בירחון הדרמטולוגי הבריטית ממרץ 2024, בדקו המחברים מקוריאה את השפעת הפסקת עישון על התפתחות המחלה בחולי ספחת מסוגים שונים, ספחת פשוטה, ספחת פוסטולרית וספחת של כפות הידיים והרגלים.
החוקרים עברו על נתוני מערכת הבריאות הלאומית של קוריאה, והשתמשו בנתונים של 5,784,973 משתתפים ללא ספחת ובדקו את השינויים שלהם בהרגלי העישון בין השנים 2004-2007, ועקבו על מקרים חדשים של ספחת לסוגיה עד שנת 2021. הסיכונים לספחת הושוו עם כאלה שמעשנים, כאלו שהפסיקו עישון וכן כאלה שעישנו בעבר וכאלה שלא עישנו מעולם.
הגיל הממוצע של הנבדקים היה 47.1, כאשר 3,092,426 היו זכרים (53.5%). במשך 77,990,668 מטופלים בשנים של טיפול, 67,364 מקרי ספחת אותרו. כאשר נבדקו חולים המעשנים בעת הבדיקה, הרי אלו שהפסיקו לעשן הדגימו ירידה בסיכון לפתח ספחת פשוטה וספחת של כפות ידים ורגלים. חולים שהפסיקו עישון והמשיכו לא לעשן לתקופה ארוכה, הדגימו הפחתה בולטת בסיכון למחלה , כולל ספחת פשוטה, ספחת כפות ידים ורגלים וספחת פוסטולרית.
הממצאים הללו נשמרו בכל קבוצות המטופלים כולל הקשר במין, גיל ומשקל ובבריאות הכללית של המטופל. התוצאות מציאות הצורך לעודד הפסקת עישון והשמירה לא לחזור לעישון ויסייעו במניעת המחלה. הירידה בסיכון כתוצאה מהפסקת העישון הייתה בולטת יותר אצל המטופלים בעישנו בעבר טרם הבדיקה. כאשר בדקו את השינויים בהרגלי העישון לאחר שנת 2007, התוצאות והנטייה היו תואמים לממצאים העיקריים, וזה בלט בצורה בולטת.
המחברים מסכמים כי, בהשוואה לעישון בעת תקופת הבדיקה, במקרי הפסקת עישון, היה קשור לירידה בסיכון לפתח ספחת. הירידה בסיכון לפתח המחלה אצל מפסיקי העישון היה בולט אצל אלה שהמשיכו לא לעשן כל התקופה. הפסקת עישון ומצב של ללא עישון חייב לעודד למניעת התפתחות ספחת וכל המחלות הקשורות בעישון.