"התקרחות היא תופעת לוואי נפוצה של טיפולים לסרטן השד, היכולה להשפיע לרעה באיכות החיים של נשים", אומר ד"ר אביגדור סרברניק. בעבר, דיווחים על יעילות של מינוקסידיל בטיפול מקומי בהתקרחות אצל נשים המטופלות בסרטן השד. במאמר שפורסם בכתב העת ARCHIVES OF DERMATOLOGICAL RESEARCH באוגוסט 2023, דווח על יעילות של מינוקסידיל במינון נמוך הניתן דרך הפה, בטיפול בהתקרחות אצל נשים המטופלות בסרטן השד.
במחקר השתתפו 100 נשים שעברו טיפול בסרטן השד, והיו סובלות מהתקרחות. הנשים חולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה מינוקסידיל במינון נמוך (1-2.5 מ"ג) דרך הפה, וקבוצה שנייה קיבלה פלצבו. הטיפול ניתן למשך 12 חודשים.
בסיום המחקר, נמצא כי 87% מהנשים בקבוצת המינוקסידיל הראו שיפור בשיערן, בהשוואה ל-20% מהנשים בקבוצת הפלצבו. בנוסף, נמצא כי הנשים בקבוצת המינוקסידיל דיווחו על שיפור באיכות החיים שלהן, בהשוואה לנשים בקבוצת הפלצבו.
המחקר מצביע על כך שמינוקסידיל במינון נמוך הניתן דרך הפה, הוא טיפול יעיל ובטוח לטיפול בהתקרחות אצל נשים המטופלות בסרטן השד. טיפול זה עשוי לשפר את איכות החיים של נשים אלו, ולסייע להן להתמודד טוב יותר עם מחלתן.
מגבלות המחקר
מחקר זה מוגבל בכמה היבטים. ראשית, המחקר היה קטן, ולכן יש צורך במחקרים נוספים כדי לאשר את הממצאים. שנית, המחקר היה קצר טווח, ולכן יש צורך במחקרים נוספים כדי לבדוק את היעילות ארוכת הטווח של מינוקסידיל בטיפול בהתקרחות אצל נשים המטופלות בסרטן השד.
מסקנות
הממצאים של מחקר זה מצביעים על כך שמינוקסידיל במינון נמוך הניתן דרך הפה, הוא טיפול יעיל ובטוח לטיפול בהתקרחות אצל נשים המטופלות בסרטן השד. ד"ר אביגדור סרברניק טוען כי טיפול זה עשוי לשפר את איכות החיים של נשים אלו, ולסייע להן להתמודד טוב יותר עם מחלתן.